lördag 8 december 2012

Lussebullar utan kesella



Vi önskar er en trevlig 2:a advent genom att skriva ner ett gott recept på lussebullar utan kesella samt att vi använder pärlsocker i stället för russin. Mmmmm......
Recept
50gr jäst (för söta degar)
1/2 l mjölk
150-200gr smör
1/2 tsk salt
2-3 dl socker
1 ägg
1 1/2 l mjöl
2 pkt saffran (stöt de i en mortel med en sockerbit)

Smält smör och häll i mjölk och värm till 37gr. Häll lite i en bunke och lös upp jästen. tillsätt övriga ingredienser och kör i en assistent ca 5min. Eller arbeta för hand till degen är väl knådad.
Jäs övertäckt ca 1 timme.
Gör lussekatter och låt dem jäsa i ca 30min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Sätt in i ugnen 225gr i ca 10min .
Klart!!!

tips! för ännu godare lussebullar baka som vanliga bullar och fyll med socker och smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar