Dagens tips till er som vill ha recept på en fantastiskt god tårta. Man behöver ju inte bara ha den till påsk utan den passar bra till vilken fest som helst. Lite söt och lite syrlig är denna tårta. Med en garnering av vaniljkokta päron och passionsfrukt.
Recept
Marängbotten
4 äggvitor
1nypa salt
3 dl socker
Vispa detta till smeten är fast och hård. Bred ut den på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 2 timmar
Citronkräm
1 citron
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl socker
100gr smör
Riv skalet och pressa ur saften av en citron. Blanda med övriga ingredienser (förutom smöret) och låt sjuda till en tjock kräm.Dra av kastrullen från plattan. Lägg sen i smöret och låt det smälta i krämen. Rör till en jämn smet och ställ in i kylen och låt svalna.
Vaniljkokta päron
4 päron
1 vaniljstång
4-5msk florsocker
1 msk citronsaft
ca 1 dl vatten.
Skala och kärna ur päronen. Dela vaniljstången och lägg i fröna i kastrullen. Lägg alla ingredienser och låt koka ca 15 min.
Dela marängbotten på mitten. Lägg citronkräm i mitten och vispa 3 dl grädde att lägga överst. Sila av vätskan från päronen och garnera ovanpå vispgrädden. Till sist klicka över passionsfrukt.
Färdig att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar